Voor al uw ski/snowboard onderhoud!

Service

Welk onderhoud kunnen wij voor u uitvoeren?

 

Inspectie:

We beginnen eerst met het schoonmaken van de ski’s of het board en de controle op beschadigingen. Eventuele bramen in de staalkanten worden in deze fase van het onderhoud verwijderd, net zoals roest op de staalkanten.

 

slijpen 0 algemeenKantenslijpen:

Hierna volgt het echte slijpen: met vijlen slijpen we de kanten zodat ze weer vlijmscherp worden. Nadat het slijpen polijsten we de kanten met een diamandvijl zodat er geen bramen meer aanwezig zijn.

 

 

reparatie 0 algemeenBelagreparatie:

Hierna volgt de reparatie van de belag (indien nodig en afgesproken).  In deze fase verhitten we een plastic staaf, waardoor deze smelt. Hiermee vullen we de beschadigingen. Wanneer deze vloeistof is uitgehard trekken we met een schraper de belagzijde weer glad.

 

 

wax 0 algemeenWaxen:

Dan volgt de laatste stap in het onderhoudsproces. Eerst brengen we met een strijkijzer een wax aan die geschikt is voor een temperatuur van +10 t/m -10 graden. Na ongeveer een uur afkoelen waxen we nog een keer. Als de wax goed ingetrokken is, verwijderen we de ovetollige wax met een schraper. Tot slot ga ik met een borstel langs de belagkant en poets de wax helemaal uit.
Wanneer u uw ski’s met een specifieke wax wilt laten waxen moet u dat van te voren aangeven, dan kunnen we daar rekening mee houden.

 

Afstellen:

Het afstellen van de ski’s wordt gedaan door middel van DIN-settings ( lengte, gewicht, leeftijd en ervaring). Deze instellingen zijn zeer belangrijk omdat wanneer uw ski’s niet goed afgesteld zijn, de kans groter wordt dat u wat breekt of bezeerd. Voor het afstellen van de bindingen dient u ook een skischoen mee te brengen.

 

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u ons mailen: info@ski-waxen.nl

  • Live: sneeuw in september
    Zoals Roel heeft voorspeld is het hard begonnen met sneeuwen en de sneeuwgrens is op vrijdagochtend al flink gezakt. Veel skidorpen zijn worden wit, en de sneeuwval zal zich uitbreiden over een groot deel van de Alpen. De eerste winterprik van het seizoen lijkt een hele stevige te zijn. In dit blog houden we je […]
  • Onbezorgd op vakantie in Landal resort Maria-Alm
    Waarom ga je op wintersport? Uiteraard vanwege de sneeuw en de mooie pistes, maar natuurlijk ook om even helemaal weg te zijn zonder zorgen. En juist dat, zit helemaal goed in het gloednieuwe en luxe ingerichte Landal vakantiepark. Wil jij onbezorgd op wintersport? Zoek dan niet verder! Ruime keuze aan luxe accommodaties In het nieuwe […]
  • Vielerorts mehr als 1 Meter Schnee erwartet
    Alle Vorzeichen weisen in den Alpen auf eine enorme Schneefront am kommenden Wochenende. Seit Tagen schaue ich gespannt auf die Wettterkarten nach den überraschend großen Schneemengen, die erwartet werden. Letzten Montag kündigte ich es hier schon an, damals noch mit etwas Unsicherheit. Jetzt ist das Bild aber ganz deutlich und die Zweifel sind verflogen.

Copyright ski-waxen.nl ©2020. All Rights Reserved.