Voor al uw ski/snowboard onderhoud!

Service

Welk onderhoud kunnen wij voor u uitvoeren?

 

Inspectie:

We beginnen eerst met het schoonmaken van de ski’s of het board en de controle op beschadigingen. Eventuele bramen in de staalkanten worden in deze fase van het onderhoud verwijderd, net zoals roest op de staalkanten.

 

slijpen 0 algemeenKantenslijpen:

Hierna volgt het echte slijpen: met vijlen slijpen we de kanten zodat ze weer vlijmscherp worden. Nadat het slijpen polijsten we de kanten met een diamandvijl zodat er geen bramen meer aanwezig zijn.

 

 

reparatie 0 algemeenBelagreparatie:

Hierna volgt de reparatie van de belag (indien nodig en afgesproken).  In deze fase verhitten we een plastic staaf, waardoor deze smelt. Hiermee vullen we de beschadigingen. Wanneer deze vloeistof is uitgehard trekken we met een schraper de belagzijde weer glad.

 

 

wax 0 algemeenWaxen:

Dan volgt de laatste stap in het onderhoudsproces. Eerst brengen we met een strijkijzer een wax aan die geschikt is voor een temperatuur van +10 t/m -10 graden. Na ongeveer een uur afkoelen waxen we nog een keer. Als de wax goed ingetrokken is, verwijderen we de ovetollige wax met een schraper. Tot slot ga ik met een borstel langs de belagkant en poets de wax helemaal uit.
Wanneer u uw ski’s met een specifieke wax wilt laten waxen moet u dat van te voren aangeven, dan kunnen we daar rekening mee houden.

 

Afstellen:

Het afstellen van de ski’s wordt gedaan door middel van DIN-settings ( lengte, gewicht, leeftijd en ervaring). Deze instellingen zijn zeer belangrijk omdat wanneer uw ski’s niet goed afgesteld zijn, de kans groter wordt dat u wat breekt of bezeerd. Voor het afstellen van de bindingen dient u ook een skischoen mee te brengen.

 

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u ons mailen: info@ski-waxen.nl

  • Enquête wintersport 2022: "geen zorgen over coronamaatregelen"
    Begin september 2021 hebben we jullie een korte enquête voorgelegd over de wintersportplannen voor komend seizoen. In totaal hebben 2.225 wintersporters de enquête ingevuld. Al met al is men overwegend positief over komende winter. Bijna iedereen gaat ervan uit dat we weer op wintersport kunnen. Ook wordt verwacht, al dan niet uit ervaring van afgelopen […]
  • Zoveel sneeuw gaat er vallen deze winter
    Het is eindelijk zover, na tientallen (!) mailtjes, PM’s en reacties op de website hier eindelijk de seizoenverwachting van de ondertussen beroemde Gele Gentiaan! Want natuurlijk ben ik ook dit jaar opzoek gegaan naar deze beroemde plant die volgens de, vooral oudere, locals de hoeveelheid sneeuw voor komend seizoen goed aangeeft! bron: wintersport.nl
  • Zo hou je controle op een steile piste!
    Skiën op steil terrein is natuurlijk erg gaaf! En wie wil er nou niet lekker kunnen skiën op flink steile rode of zwarte pistes? Om prettig en veilig zo’n piste af te komen is het natuurlijk van belang dat je controle houdt. Maar hoe zorg je daar nu voor? Daarvoor geef ik je in bovenstaande […]

Copyright ski-waxen.nl ©2021. All Rights Reserved.